Na een bijzonder koude nacht en een wat somber begin van de dag (qua weer dan), werd het vandaag uiteindelijk mooi, zonnig weer.

Na een bezoek aan het Taupo museum, waar we een bijzondere variatie van thema’s aantroffen (zolang er maar een link was met Taupo), hebben we door een rozentuin gewandeld.

Terug bij de camper aangekomen, wachtte ons een minder leuke verrassing: bekeuring! We stonden op een plaats bij het informatiecentrum, waar je kort mocht parkeren. Hoe men het weet, is ons nog steeds een raadsel, maar van begin- tot eindtijd was iets langer dan kort ;-). Meteen maar naar het gemeentehuis getogen om hem te gaan betalen. De ambtenaar vond het echt een beetje sneu voor ons, maar betalen moesten we wel. Tot op heden zijn de prijzen in Nieuw-Zeeland veelal hoger dan die in Nederland, maar voor de parkeerboete gold dat dan weer niet. NZD 12,00 (is ongeveer € 8,00) is wel te overzien. Weer wat geleerd vandaag ;-).

Vanmiddag een boottocht gemaakt met een stoomboot op Lake Taupo. Dit is het grootste kratermeer van Nieuw-Zeeland. We voeren naar een rots met daarin een uitgehakte Maori tekening en konden verder vooral genieten van uitzicht op de omringende bergen en vulkanen, parachutespringers en van aangenaam gezelschap van twee andere Nederlandse stellen.

Verder hebben we ons vooral mentaal voorbereid op de tocht van morgen: de Tongariro Alpine Crossing. Een wandeling van 19,4 km met een totale stijging van 756 mtr en daling van ruim 1100 mtr. We zijn inmiddels neergestreken op een camping op zo’n 1100 mtr hoogte. Met een busje worden we morgen om 06.00 uur naar het startpunt gebracht. Ongeveer 8 uur later verwachten we op het eindpunt aan te komen, waar we met een busje weer worden opgehaald om terug naar de camping te worden gebracht.
Op het hoogste gedeelte (1886 mtr) wordt het volgens de voorspellingen -1°. Warm aankleden dus. We lopen over Mt Tongariro van krater naar krater en komen daar uiteraard niets tegen behalve andere wandelaars. De rugzakken met eten en vooral water voor een dag staan al klaar.
De uitzichten moeten spectaculair zijn, daar gaan we jullie morgen foto’s van laten zien!

Als er morgen geen berichtje verschijnt, zijn we te moe om nog te typen….. ;-).

Categorieën: Nieuw Zeeland 2015

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.