De voorspelde sneeuw bleef uit, maar jongens wat was het koud vandaag. De hele dag zo rond de 3 graden en regen, dus waterkoud. 🥶

Ik had me voorgenomen vandaag naar Muskoka Heritage Place te gaan. Een museum, met een openluchtgedeelte en een stoomtrein met stoommuseum. Onderweg dacht ik nog “waarschijnlijk ben ik de enige gek die in dit weer een buitenactiviteit gaat doen, als ze maar open blijven…”

Whahahaha, er blijken véél meer gekkies te zijn. In ieder geval v.w.b. de trein. Bij de balie van het museum werd me aangeraden dat als eerste te doen, omdat er een rij zou staan. Nou, dat was niet overdreven! Er was een behoorlijke wachttijd. Een stoomtrein uit de 19e eeuw reed over een stuk van ongeveer een km heen en weer met ondertussen uitleg over de locomotief. Na een km moest de locomotief gewisseld worden naar het andere eind van de trein om weer terug te rijden. De wagons waren aan weerszijden open, zodat de wind er lekker doorheen kon blazen…. Geen beklag hoor, het was evengoed leuk! Aan het einde van de dag hoorde ik van de eigenaar dat de trein volledig was uitverkocht, 700 mensen hebben een ritje gemaakt!

Daarna ging ik naar het openluchtgedeelte van het museum. Kennelijk vinden veel minder mensen dat interessant. Jammer, ze hebben echt wat gemist! In de gebouwtjes (huis, schooltje, smidse etc) waren vandaag kunstenaars aanwezig die hun kunstwerken toonden en verkochten. Schilderijen, foto’s, beeldhouwwerken etc. Omdat het zo rustig was, heb ik met een aantal van hen best een tijd staan kletsen. Leerzaam en gezellig!

Daarna was ik wel verkleumd, temeer daar mijn gympen niet waterdicht bleken en ik intussen kletsnatte en ijskoude voeten had. Het museum en het winkeltje waren wel lekker warm. Even bijkomen.

Dat is trouwens nog iets dat ik graag in Nederland zou willen zien: musea zijn hier gratis. Vaak wordt alleen gevraagd een vrijwillige donatie te doen, waarbij je zelf kunt bepalen wat je kunt missen. Zo maak je musea wel voor veel meer mensen mogelijk!

Toen ik ruim een week geleden mijn camper ophaalde, liet de medewerkster bij het doorlopen zien hoe de verwarming werkt. Ik zei tegen haar dat ik die vast niet ging gebruiken, niks voor mij. Nou….. toen ik vanmiddag terug was op de camping, heb ik er toch dankbaar gebruik van gemaakt!

Morgen mijn laatste dag. Ik denk dat ik, zoals Theo en ik altijd deden, aan de hand van de foto’s en blogs terug ga kijken op de afgelopen 5 weken. Dat zal de nodige Oh-ja-momenten opleveren. Dan moeten ook de koffer en rugzak weer ingepakt worden en moet de camper schoongemaakt. De vorige keer in Vancouver was dat zó gepiept. Na de nattigheid van de afgelopen dagen en de bergen naalden van de naaldbomen waar ik onder heb gestaan in Algonquin, zal ik morgen wat meer tijd nodig hebben 😱.

Categorieën: Canada 2023

4 reacties

jolanda · 9 oktober 2023 op 12:37

zo dat is snel voorbij gegaan 5 weken maar het was wel heel mooi al die foto s en verhalen ik heb er van genoten en ik wens je een veilige reis terug

Désirée · 9 oktober 2023 op 15:32

de laatste loodjes wegen het zwaarst. Dat was even op je tanden bijten met die kou. Eigenlijk niets voor jou. Jij loopt in de winter nog met korte mouwtjes 🙂
Succes morgen met het schoonmaken van de camper.
Ik had graag komen helpen, maar iets te ver weg.
Ik wens je alvast een goede terugreis toe en zie je heel binnenkort weer op ……….!
Dat woord zal ik nog even niet noemen, want dat wil je op dit moment nog even niet horen denk ik. groetjes Désirée

Miranda · 9 oktober 2023 op 21:28

Je hebt vast niet genoeg aan 1 dag om al die foto’s terug te kijken😉😉
Ook nu weer een mooi verhaal en mooie foto’s!

Tanja · 13 oktober 2023 op 21:45

Ik heb met veel plezier je leuke, grappige, spannende verhalen gelezen. Met de foto’s erbij waande ik me zelfs af en toe met je mee op reis!! Wat een avontuur om nog lang van na te genieten!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.