Een beetje later dan jullie gewend zijn toch een nieuw blog. Toen ik gisteravond aan een kopje soep zat, kwam overbuurman Tom vragen of ik bij zijn vrouw en hem bij het kampvuur wilde komen zitten. Het werd een latertje, dus geen tijd/zin meer om een blog te schrijven 😉

Gisterochtend werd ik wakker met de regen op het dak. Nog maar even lekker blijven liggen. Toen het even later opklaarde, ben ik een wandeling gaan doen. Mooie route met een klimmetje naar een klif en veel informatie over Algonquin onderweg.

Teruggekomen op de camping twijfelde ik of ik nog naar het logging museum wilde gaan. Aangezien het begon te regenen, toch maar weer op pad gegaan. Het museum is wel buiten, maar das toch beter dan in je campertje zitten. Onderweg ging het steeds harder regenen met af en toe windstoten. Alertheid achter het stuur echt geboden!

Bij het museum was het nagenoeg droog. Heel leuk opgezet. Eerst een informatieve film. Toen die klaar was, rolde niet alleen het filmdoek, maar ook de roldeur er achter omhoog en liep je zo naar buiten. Een beeld van de, ongecontroleerde, houtkap van 175 jaar geleden tot de uitgedachte houtkap van nu, met materialen en gebouwtjes uitgestald langs een looppad van 1,5 km door de bossen.

De avond bij het kampvuur was heel gezellig. De zus en zwager van de buurvrouw schoven ook nog een tijdje aan en we hebben gesprekken gehad over heel uiteenlopende onderwerpen: van reizen tot politiek en van sociale voorzieningen tot kleinkinderen. Op enig moment arriveerden 2 auto’s op de plek naast ons en begon een vijftal jongeren in het donker pogingen te doen een tent op te zetten. Tom ging, uiteraard, helpen. Gelukkig maar, het waren 5 studenten uit India die hier hebben gestudeerd en nu nog een tijdje werken. Eergisteren hadden ze besloten te gaan kamperen, wat ze alle 5 nog nooit gedaan hadden…. Mooi spektakel. Zij schoven ook nog even aan. Een geslaagde avond en precies wat ik zo leuk vindt aan reizen.

Weten jullie nog dat het een paar dagen geleden tegen de 30 graden was? Voor morgen voorspellen ze sneeuw 😱.

Ik reis zo meteen verder naar de volgende camping. Toen ik die gisteren boekte, viel het kwartje echt : het zit er bijna op 😢. Dit is de laatste camping die ik ga aandoen. Nog 3 nachtjes en dan lever ik de camper in en vlieg ik terug. Maar goed, eerst nog 3 dagen genieten. Ik zal wel voor het eerst gebruik moeten maken van de warme kleren die ik bij me heb.

Categorieën: Canada 2023

5 reacties

Frank Strijbos · 7 oktober 2023 op 15:37

Hi Kitty, ik haak laat in op je blogs maar heb ze inmiddels allemaal gelezen en gezien. Je hebt een prachtige tijd en ik geniet mee! Chapeau!

Tessa · 7 oktober 2023 op 16:13

Wederom schitterend. Geniet van je laatste daagjes daar!!!

Miranda · 7 oktober 2023 op 16:44

Wat is dat snel gegaan!! Geweldig om je zo te kunnen volgen! Geniet nog van de laatste dagen!!💋💋

Désirée · 7 oktober 2023 op 17:04

Dit verslag antwoord op mijn vraag. Hoe lang nog te gaan. 3 dagen dus. Heerlijk!! Morgen sneeuw..das ff schrikken na 30 graden..
Wij mogen gelukkig ook nog 3 dagen genieten van jouw verslagen. Ik kijk alweer uit naar morgen. 😉

Piet · 7 oktober 2023 op 19:27

geniet nog van de laatste dagen maar als er morgen sneeuw komt geen sneeuw ballen gooien naar mensen die je niet kent kan wel eens niet gewaardeerd worden

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.