Ik had vroeger toch bij de padvinders moeten gaan, die zijn altijd goed voorbereid toch?

Ik weet dat de tankstations hier niet op iedere straathoek te vinden zijn en dat ik ruim op tijd moet tanken. Ik had me dus voorgenomen uiterlijk bij een kwart tank, met volgens de indicatie nog 150 a 200 km te gaan, te tanken. Toen ik eergisteren van Thousand Islands naar Algonquin reed, dacht ik nog “volgende rit beginnen met tanken”. Dat het brandstofverbruik in bergachtig gebied nog veel hoger is en dat ik gisteren nog éven een museum ben gaan bezoeken, had ik niet helemaal ingecalculeerd. Pas toen ik bijna terug was bij de camping had ik in de gaten dat ik nog maar zo’n 60 km kon rijden.

Opgezocht waar het dichtstbijzijnde tankstation was. Op zo’n 25 km afstand, maar wel in tegengestelde richting dan waar ik vandaag heen moest. Vanochtend gaf de indicatie nog maar 58 km aan en dat aantal liep sneller terug dan de km die ik reed, door de steile stukken. Toen ik het tankstation bereikte, leek het dicht, maar tot mijn grote opluchting kwam er toch een medewerker naar buiten. Het eerstvolgende station was een stuk verderop en toen ik bij de pomp stond, kon ik nog maar 15 (!) km…

I know………. héél dom. Ik kan je vertellen dat de spanning niet afneemt als je hardop op jezelf zit te mopperen achter het stuur, terwijl je in de stromende regen rijdt en je ogen niet van de meters af kunt houden.

Toevallig belandde ik bij een pomp waar er nog voor je getankt wordt en dat was wel goed denk ik, anders had ik vast nog iets verkeerd gedaan 🙄.

Aangekomen in Muskoka, vlakbij de gelijknamige rivier en het gelijknamige meer. Af en aan buien vandaag, maar ook periodes om in het zonnetje te zitten. Morgen wil ik weer op pad, vandaag even niets bijzonders gedaan.

Mijn camper valt hier wel op, omdat hij zo klein en schattig is (aldus andere kampeerders). 6.75 mtr lang en hij valt echt in het niet… 🫣. Één mevrouw wilde even binnen kijken, want als ook zij binnenkort met pensioen is, net als haar man, willen ze rond gaan reizen met een camper en die ze nu hebben is te groot.

Het is dat ik het onbeleefd vind, maar anders had ik in de afgelopen periode de nodige foto’s gemaakt van campers en aanverwante zaken die je hier op de campings ziet. Er zijn studio’s in Nederland die minder ruimte bieden. Veel campings hebben ook “pull through” sites, omdat sommige mensen met hun gevaarte niet achteruit in kunnen steken. Momenteel sta ik ook in zo’n vak. Gewoongetrouw stak ik achteruit in toen ik aankwam, maar toen haalde de waterslang en de stroomkabel de paal niet, moest ik alsnog omdraaien 🤭.

Bijzondere gewoonte is ook om je naam en een versiersel bij je kampeerplek te plaatsen. Mensen met een vaste plek of seizoensplek doen dat, maar mensen die een paar dagen komen kamperen ook. Ze hangen een vlag of een ander versiersel, bv een thanksgiving of herfstachtig iets, plus een naambordje op de paal met het nummer van de plek. Dat ligt kennelijk standaard in de camper!

Vandaag geen foto’s van de omgeving gemaakt, maar wel de kaart bijgewerkt, wat een reis! Oh en een kijkje in mijn campertje 😁

Categorieën: Canada 2023

3 reacties

Désirée · 8 oktober 2023 op 08:30

Wat een spannend avontuur weer. Maar gelukkig was de tank op tijd gevuld. 🙏.
Wat een afstanden heb je afgelegd. Ben benieuwd hoeveel km. Je uiteindelijk gereden hebt.
En de camper, niets mis mee toch. Alles zit erin. Schattig!! Op naar de laatste 2 dagen.. Goede reis verder. 😘

Miranda · 8 oktober 2023 op 10:18

Hihi, ach je moet het af en toe een beetje spannend houden hé😉😊

Piet · 9 oktober 2023 op 14:29

wat dacht jij dat wort dauwen maar toch massel gelukkig maar

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.