Vandaag van 1000 Islands naar Algonquin Provincial Park gereden. Een rit van in totaal 5 uur, maar wat voor een rit… Urenlang alleen maar prachtige kleuren om me heen en vaak kilometerslang geen ander verkeer.
De foto’s geven de kleuren niet eens zo mooi weer als ze in het echt zijn. Daar tussendoor tal van meren. Prachtig. Ik heb al geen hekel aan autorijden, maar zo is het wel echt fijn!

Camper weggezet op een mooie plek. De overbuurman kwam direct een praatje maken. Hij had ook net zijn, 5 x zo grote, camper weggezet. Een bereisd echtpaar dat zelfs een aantal jaren geleden de Kilimanjaro heeft beklommen.
Alle continenten bezocht, waaronder in 24 uur naar Ierland, alleen om daar een avond in de pub te zitten 🙂 :-). Hij is nog niet in Nederland geweest, dat leek hem zó duur. Ik heb hem even uit de droom geholpen. Nederland is écht niet duurder dan Canada.
Gek genoeg heb ik deze week geconstateerd dat het hier in het oosten aanmerkelijk goedkoper is dan in het westen van het land. Op zowel de brandstof als de boodschappen scheelt het heel veel.

De buurman heeft een heel uitgebreide kampeeruitrusting. We staan onder de naaldbomen, dus de picknicktafel was bezaaid met naalden. Kwam hij even voor me oplossen met zijn bladblazer. Geweldig toch?!

Hij wist nog een mysterie voor me op te lossen. Het komt niet alleen door de herfstkleuren dat de campings dit weekend zo vol staan, dat ik nauwelijks een plekje kon bemachtigen. A.s. maandag is het hier Thanksgiving. In Canada vieren ze dat een maand eerder dan in Amerika en op bescheidener schaal, maar het is wel een nationale feestdag, dus een lang weekend voor iedereen.

Ik sta bij “Lake of two rivers”. Één van de vele meren die Algonquin rijk is. Het heet zo omdat de Madawaska Rivier het meer vanuit het westen binnen loopt en aan de oostkant er weer uit.
Kanoën is een favoriete bezigheid in Algonquin. Je kunt op zo’n beetje iedere camping een kano laten bezorgen.

Sinds deze week ben ik er ook achter waarom in zowel in deze camper als destijds in de camper in Vancouver een bijl heb, en geen kleintje! Bij iedere kampeerplek is wel een metalen vuurkorf. Als er geen “fireban” is, mag je daarin een kampvuur maken. Hout kun je op veel plekken kopen, maar dat hak je dan zelf klein. Ik laat het vuurtje stoken lekker aan de andere kampeerders over.

Nadat ik gesetteld was, heb ik alleen nog een rondje over de camping gelopen en verder lekker buiten gezeten met mijn puzzelboekje. Morgen tijd voor een wandeling!

Categorieën: Canada 2023

5 reacties

Tessa · 6 oktober 2023 op 06:59

Wauw mooi. De Indian summer wil ik ook nog heel graag zien.

    Kitty · 6 oktober 2023 op 12:26

    Doen Tessa! Krijg je geen spijt van.

Helen · 6 oktober 2023 op 09:38

Mooi die herfstkleuren Kitty. Hier is het nog niet zover. Kan niet wachten. maar dan heb jij straks nog iets wanneer je weer thuis ben om van te genieten hier 😉

Ga je geen kanotochtje wagen ?

groetjes Helen

    Kitty · 6 oktober 2023 op 12:25

    Nee hoor Helen. Ik ben daar niet zo handig in. Ooit in Frankrijk in een snelstromende rivier met de jongens 2 x omgeslagen. 1 x kon ik er niet snel onderuit, 2e keer hingen Lars en ik aan de planten op de rotsoever en ging de kano er vandoor. Geen goede herinneringen 🙃

Mieke · 6 oktober 2023 op 11:24

Wow.. Kitty wat n overdaad aan kleuren.. om stil van te worden!! Wat n mooi natuur daar zeg..
Groetjes,
Mieke

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.