Naar een bezienswaardigheid gaan, foto maken en door naar de volgende…. Zo ging het wel een beetje vandaag, maar ik kon er niets aan doen hoor!

Vandaag reisde ik door naar de regio 1000 Islands. Ongeveer halverwege mijn trip van vandaag ligt Kingston en dat staat bekend om zijn kalkstenen gebouwen en historische plaatsen. Zo zijn daar het gevangenismuseum, het museum Bellevue House, City Hall, 2 kathedralen en Fort Henry. Meer dan genoeg dus, zou je denken.
Het gevangenismuseum was helaas het enige dat open / te bezoeken was. Bizar om je te realiseren dat lijfstraffen pas in 1972 werden afgeschaft. Dat de gevangenis waar het merendeels over gaat, aan de overkant van de straat ligt, maakte het extra bijzonder. So far so good.
City Hall is het huidige gemeentehuis, dus niet iets om binnen te bekijken, maar dat geldt wat mij betreft wel voor de andere gebouwen. Helaas, pindakaas, allen gesloten.
Verder trekt het door een stad slenteren mij niet zo. Vandaag daarom meteen besloten om Montreal te verplaatsen van “misschien” naar “niet”.

Kennelijk ben ik nu echt in het naseizoen beland, want morgen had ik een openluchtmuseum willen bezoeken dat er veelbelovend uit ziet, maar dat blijkt ook al gesloten. In plaats daarvan nu een boottocht geboekt tussen de 1000 eilanden.
Aan de andere kant is het herfst en dat zorgt voor mooie kleuren in de bossen, die blijkbaar veel mensen willen zien. Al vanaf het begin dat ik deze reis ging plannen stond Algonquin Park op de verlanglijst. Een groot natuurpark met bossen en meren en diverse campings. Toen ik daar vandaag alvast naar ging kijken, bleek het al behoorlijk vol te staan. Toch een plekje voor 2 nachten kunnen vinden, alleen wel zonder stroom, maar dat komt wel goed ;-).
Ik heb een generator aan boord, maar ben niet van plan die te gebruiken, dat maakt me toch een herrie! Met goede voorbereiding, een powerbank en het zonnepaneel moet het ook lukken.

Nog wel 2 spannende momentjes onderweg vandaag! Ik zag op enig moment een bord “Skyway brug = open”. Ik dacht nog “heftige naam voor een brug”. Nou….. die bleek niet overdreven. Ik had graag onderweg naar boven een foto voor jullie gemaakt, maar dat kan natuurlijk niet, maar neem maar van me aan dat hij héél steil was. Dat is op zich niet zo’n punt natuurlijk, maar er vindt onderhoud plaats, waardoor er bovenaan maar 1 rijstrook is. Met verkeerslichten en verkeersregelaars wordt geregeld welke kant er mag rijden. Blij dat ik in een automaat rijd en ik de tweede of derde auto van boven was toen we moesten stoppen. Anders was dit wel een hellingproef categorie 10 geworden! Ik heb een plaatje gegoogeld, niet erg scherp, maar het geeft een idee (laatste afbeelding).

Later op de dag kwam er bij het starten een melding in het dashboard dat er onderhoud nodig was omdat de “steering assistance” niet meer werkte. Ik klikte op OK en dacht naïef dat het om de “Lane keep assist” of iets dergelijks zou gaan. Toen ik wegreed wist ik ineens wat er bedoeld werd, de stuurbekrachtiging deed het niet meer. Oh oh….. dat wordt de verhuurder bellen dacht ik. Ineens hoorde ik Remy zijn stem in mijn achterhoofd “have you tried turning it off and on again?” (zijn standaard antwoord als iemand een computer- of telefoongerelateerd probleem aan hem voorlegt). Proberen waard toch? Auto uit gezet, sleutel uit contact en (voor de zekerheid de andere) sleutel weer in contact en omdraaien. Joepie….. geen melding en ik kon het stuur weer draaien zonder er met mijn volle gewicht aan te gaan hangen.

Op de camping aangekomen, bleek de beheerder afwezig maar mijn papieren hingen op het prikbord. Toen ik de waterslang en stroom aan wilde sluiten bleek er een enkeldiepe plas bij het paaltje te staan. 1 x raden hoe ik weet hoe diep die plas is….. 🙂 Uit één kant van de wateraansluiting stroomde water, waarschijnlijk al een dag of wat. Samen met de buurman gekeken of we het op konden lossen, maar niets werkte. Op advies van de buurman (die hier al een paar dagen staat) toen maar op een ander plekje gaan staan. Al dat water bij de stroomaansluiting, stond me niet aan.

Categorieën: Canada 2023

5 reacties

Tessa · 4 oktober 2023 op 06:39

Leuk om dit allemaal terug te zien. Ook een asnrader is een helikoptervlucht boven 1000 meren.

    Kitty van Velthuijsen · 5 oktober 2023 op 01:34

    Meteen gekeken en zo’n vlucht ziet er inderdaad heel leuk uit en nog prima betaalbaar ook. Ik ging meteen boeken. Helaas… je kunt pas boeken vanaf 2 personen 🙁

Miranda · 4 oktober 2023 op 11:18

Das wel heeel stel!
Jammer dat er zoveel dicht was!

Piet · 4 oktober 2023 op 21:11

dat hat mijn auto nooit gehaald die brug op

Melissa · 4 oktober 2023 op 21:16

Lijkt wel of die brug gewoon open staat en ze gewoon doorrijden 😂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.