Simpel… door een paar keer te verdwalen 😉

Sandbanks heeft een zestal wandelingen. Uitgezette paden en het is hier sowieso nagenoeg plat, dus ze staan als gemakkelijk te boek. Sommigen zijn een rondje, maar de meesten (en dat gebeurt vaak in Canada) gaan 1 kant op. Op de summiere plattegrond leken ze redelijk op elkaar aan te sluiten, dus ik had bedacht er zelf een ronde van te maken door ze aan elkaar te knopen.

Het viel echter niet mee om het begin van een nieuwe trail te vinden als ik de andere had beëindigd. Om met Theo te spreken: ik het sowieso het richtinggevoel van een dronken aardbei. Dat helpt natuurlijk ook niet.
Google Maps kan je in zo’n geval wel een beetje helpen, maar kent natuurlijk niet alle kleine paadjes, als hij al ziet waar je bent.
Zo gebeurde het dat ik op een aantal punten toch moest klimmen en klauteren en dat ik kilometerslang alleen liep, want geen andere gek sloeg deze paden in… Uiteindelijk kwam ik ergens het bos uit en stond er een bord dat het gebied waar ik net uit kwam, was afgesloten. Hummm….

Maar ach… het weer was prachtig, de omgeving ook, niet getreurd. Jammere was alleen dat ik veel te weinig water bij me had en bedacht had dat onderweg wel aan te kunnen vullen, maar daar was geen gelegenheid voor. Als je moe, dorstig en verhit bent, ben je op enig moment toch echt blij weer terug te zijn bij je campertje, kan ik je vertellen.

Onderweg weer veel dieren gezien, vooral eekhoorns, grondeekhoorns, roofvogels en heel veel Monarchvlinders, echt grote!
Één dier verwachtte ik niet te zien, omdat op één van de vele borden met informatie over de omgeving stond, dat die zich alleen ’s nachts laat zien. Nou….. niet als Kitty over een smal bospaadje loopt waar verder niemand komt, dan glijdt hij gewoon een halve meter voor haar neus het pad over! Ja, het was echt een slang(etje). Ik weet eerlijk gezegd niet wie er harder schrok. Hij schoot het bladerdek in en waande zich onbespied, maar ik zag hem! Althans, nog een stukje. Ik moest zelf ook goed zoeken op de foto, dus heb er maar een pijltje bijgezet voor jullie (foto 3).

Zojuist nog een slimme Kitty-actie… Het kraanwater kun je hier gewoon drinken, maar op deze camping is daar geen aansluiting voor. Het water uit de tank van de camper kun je pas drinken als het gekookt is. Ik dacht slim te zijn (tja, daar ging het al mis) en kookte een vol keteltje water. Ik heb hier een aantal weken geleden een waterfles gekocht. Het leek me handig die te vullen en in de koelkast te zetten, zodat ik morgen wel een volle fles bij me zou hebben. Water gekookt, andere dingen gaan doen. “Oh, laat ik het water alvast in de fles doen en nog wat verder af laten koelen, kan het daarna de koelkast in.” Kletterdekletter hoor ik opeens, water stroomt van het aanrecht af. Je raadt het al…. het water was nog te warm en de fles was daar kennelijk niet tegen bestand (zie foto 4). Morgen eerst maar kleine waterflesjes kopen…

Categorieën: Canada 2023

5 reacties

Tessa · 3 oktober 2023 op 06:49

Een dronken aarbei zelfs, maar je bent weer terug gekomen. Trots op jou. Je doet het allemaal toch maar wel.
De wateraktie….ja wat zal ik zeggen….niets

Helen · 3 oktober 2023 op 08:57

Hoi Kitty die little girl ziet er ook prima uit ! Zo’n wandeling is voor mij herkenbaar 😉 als je avontuurlijk bent aangelegd kan dat inderdaad zomaar een hike worden. Maar die ervaring steek je toch ook maar weer mooi in je zak !

Miranda · 3 oktober 2023 op 10:35

🤣🤣🤣🤣 ik herken dat wel, in de bloedhete zon, met de fiets, over een zandvlakte lopen, want jij wist de weg wel 🙈🙈🙈
Dronken aardbei, is een goede bewoording😊😉
Maar jij zou jij niet zijn als je er toch weer goed uit kwam!!
En tja wat die slang betreft,…… luisterde hij wel naar foei?? De ganzen deden dat een paar jaar geleden niet🤣

piet · 3 oktober 2023 op 18:59

heet dat slang ? het lijkt meer op een uit de kluiten gewassen paling

Désirée · 4 oktober 2023 op 10:31

Jij durft zeg. Ik moet er niet aan denken om zomaar ergens alleen te gaan wandelen in een gebied dat je niet kent. Knap dat je toch weer elke keer bij je camper terug weet te keren. 🙂
Tjah, en dat verhaal met je flesje…………………Dit doe je geen tweede keer.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.