Gisteren bedacht ik dat de volgende plaats die ik “gepland” had misschien toch geen goed idee was. Gezocht naar iets anders, maar ik kwam er niet echt uit. Vanochtend gewoon maar een knoop doorgehakt.
Het had niet beter kunnen uitpakken en dat begon al onderweg! Nadat ik bij Toronto was afgebogen naar het oosten, langs de noordkant van Lake Ontario werd de route alsmaar mooier. De wegen omzoomd met bomen van groen tot geel, oranje en rood. Uiteindelijk reed ik door een landelijk stuk Canada, wat ik nog niet eerder gedaan heb. Boerderijen, landhuizen, leuke dorpjes, stalletjes langs de weg en heerlijk rustig.

Ik heb gekozen voor Sandbanks Provincial Park. Wat me van tevoren niet geheel duidelijk was, maar inmiddels wel 😉 is dat je binnen dit gebied aan dagrecreatie kunt doen, maar dat het ook een aantal campings bevat die verschillend zijn qua opzet en locatie.
Ik sta op Woodlands, een beetje in het midden van het park. Ik had mijn plekje bij het reserveren op goed geluk gekozen en wat pakte dat mooi uit! Kijk maar naar de eerste twee foto’s.

Het is hier muisstil. Af en toe hoor ik een van de buren praten, maar grotendeels hoor ik de krekels tsjirpen en vogeltjes zingen. Lang leve mijn hoortoestellen, tot voor kort hoorde ik de krekels niet!

Het is maar een kleine wandeling naar Lake Ontario en op het park zijn meerdere hikes, die prima aan elkaar te knopen zijn. Daar ga ik morgen zeker gebruik van maken.
Vanavond ging ik een kleine wandeling over het park doen, in de hoop iets van een zonsondergang bij Lake Ontario te kunnen fotograferen. Onderweg daarnaartoe liep ik door het bos en langs de bosrand. Ik zag roofvogels, grondeekhoorns (chipmunks) en als kers op de taart stond verderop op het pad ineens een ree. Ik kon een stukje dichterbij komen, maar op enig moment rende hij toch weg. Vage foto’s dus, maar met het blote oog heb ik er lang van kunnen genieten. Wat wil een mens nog meer?

Het weer is ook nog eens geweldig. Ik heb buiten kunnen eten en zit nu (20 uur) dit buiten te typen.

Mocht je het nog niet geraden hebben: ik zie hier met een hele brede glimlach op mijn campingstoeltje.

De laatste foto is van mijn “Little” Girl, waar ik nu in kampeer. We zijn al aardig aan elkaar gewend inmiddels en ik moet zeggen: dit rijdt heerlijk! Vannacht ook erg lekker geslapen. Ik heb zelfs een zonnepaneel op het dak!

Categorieën: Canada 2023

6 reacties

Tessa · 2 oktober 2023 op 06:41

Ooh wat heerlijk, mocht je nog de andere kant op gaan/willen Manatoulin island bij Lake Huron…heel mooi niet zo groot…veel water.
Have fun

    Kitty · 2 oktober 2023 op 13:10

    Thx Tessa, alles staat nog open dus ik ga er zeker naar kijken!

Piet · 2 oktober 2023 op 10:40

prachtegen natuur en zo te lezen geniet je met volle teugen dat doet mij goed

Anja · 2 oktober 2023 op 12:28

Perfecte timing….. vanaf eind september begint de ‘Indian Summer’. De herfstkleuren in de parken worden nu steeds mooier, enjoy!! 🍁🍂
Little Girl is een leuke camperbus, zeg! Handig zo’n zonnepaneel.

Miranda · 2 oktober 2023 op 14:09

Wat een heerlijke rust!! Ik zie je glimlach inderdaad al voor me❤
Wat een mooie camper! Lijkt me makkelijker rijden dan big girl. Alhoewel je daar ook geen problemen mee had😊

    Désirée · 2 oktober 2023 op 14:35

    Fantastische Foto’s Kitty.
    Zit hier tijdens mijn pauze te genieten van al dat moois. Dankjewel!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.