De dag vroeg begonnen, want de camperverhuurder lag ver buiten Toronto. Enige optie leek een taxi. De chauffeur was heel blij met me…. Bij de verhuurder bleek echter dat ze wél een shuttleservice van en naar de luchthaven hebben én…. dat ik daarvoor al betaald heb… @*#&! Dat is niet grappig. Maar goed, dat komt wel, ik was er. Shuttle voor de 10e naar de luchthaven (die ook al betaald is) wel meteen vastgelegd.

Deze keer een Ford bus i.p.v. een truck camper zoals mijn Big Girl in Vancouver. Ik had nog gedacht om om dezelfde te vragen, maar ik wilde het verschil ook wel ervaren, met het oog op eventuele toekomstige camperreizen ergens ter wereld. Foto’s houden jullie tegoed, want ik kwam vanavond pas in het donker thuis. Het is een prima camper(tje), maar wel echt even wennen. In tegenstelling tot bij een truck camper zijn de cabine en het leefgedeelte natuurlijk 1 geheel, dus tijdens het rijden hoor je van alles rammelen en piepen. ’s Avond moet ik schermen ophangen voor de ramen aan de voor- en zijkant, voor de privacy. Ook is deze een stuk kleiner dan Big Girl. Dat heeft natuurlijk ook een voordeel: net even iets handzamer.
Ik zeg campertje, maar nog steeds 6.75 mtr lang, dus valt best mee 😉 Ik kan het bed gewoon naar beneden laten, die ruimte heb ik verder niet nodig.

De verhuurder lag ten noorden van Toronto, maar ik wilde vandaag naar Niagara Falls, ten zuiden van Toronto. De met de taxi afgelegde weg, moest ik dus met de camper weer terug rijden en daarna nog een stuk door. Op advies van de verhuurder de tolwegen vermeden, waardoor het nog ietsje langer duurde, zeker omdat er wat files stonden. Lang leve de automaat! Toch begin van de middag op de camping aangekomen.

Er rijdt een shuttlebus naar de Falls die zijn keerpunt heeft bij de camping waar ik beland ben, dus ik heb de camper geïnstalleerd en ben op de bus gestapt.
Ik was me er natuurlijk van tevoren van bewust dat het een toeristische trekpleister is, maar jongens…… zoals ik het ervaar is er een stad tegen de watervallen aangebouwd en alles draait om het toerisme. Alles wat ik op de heenweg in de bus zag, deed wat troosteloos aan. Op de terugweg in het donker snapte ik dat wat beter. Toen lichtte alles op alsof ik in Las Vegas was. Jullie snappen vast wel wat ik dan bedoel.

De watervallen zelf zijn zonder meer indrukwekkend, wat een natuurgeweld! Wat mij betreft alleen jammer dat dit moois nog maar nauwelijks door natuur omringd wordt. Kwestie van persoonlijke smaak natuurlijk.
Wat dan weer wel bijzonder is, is dat je ze vanuit alle hoeken kunt bekijken en er volledig langs kunt lopen, helemaal kosteloos. Uiteraard zijn er tig manieren bedacht waarop je Niagara Falls nog beter ervaart : vanuit een hoge toren, vanuit een reuzenrad, vanaf een zipline, vanaf een boot. Dat laatste leek me wel wat. Zoals je op de foto’s ziet sproeit het water bij de Horseshoe Falls enorm. Dit noemen ze ook wel “de mist”. Met de boot vaar je daar in, nat pak verzekerd. Dat heb ik gedaan. Ik heb Theo’s camera veilig weggestopt en zolang ik durfde met mijn telefoon wat foto’s een filmpje gemaakt. Daarna heb ik het maar gewoon over me heen laten komen, letterlijk en figuurlijk.
Als ik 1 euro krijg voor iedere selfie die vandaag bij de Falls gemaakt is, kunnen we de schulden van al onze klanten in 1 klap oplossen. Wat mensen ook wel niet doen voor zo’n foto… pfffff

Vanavond lekker gaan eten bij een restaurant van waar ik over de Horseshoe Falls uit kon kijken. Van daaruit en vanuit de bus terug heb ik ook nog de kleurenprojectie op de de watervallen kunnen zien.

Ik wist dat een stuk van de camping in deze tijd van het jaar gebruikt wordt voor activiteiten in het kader van Halloween. Toen ik terugkwam, bleek dat een behoorlijke happening: spookhuizen, bijl gooien, iets met een hooischuur, enz. Een hele happening, die aan het gekrijs te horen erg geslaagd is. Gelukkig hoor ik er op mijn plekje niets van!

Al met al een lange dag. Morgen ga ik de natuur weer op zoeken, dat is toch meer iets voor mij ;-). Ik weet nog niet precies waar ik naar toe ga, maar ik moet in ieder geval weer terug langs Toronto…
Het is hier trouwens prachtig weer 25+ graden en dat schijnt de komende dagen zo te blijven! Wat bof ik toch.

Categorieën: Canada 2023

6 reacties

Piet · 1 oktober 2023 op 13:05

die watervallen vind ik geweldig

Piet · 1 oktober 2023 op 13:09

natte bedoening

Désirée · 1 oktober 2023 op 21:12

Adembenemend vind ik.
Laat staan als je er in het echt van mag genieten.
Wat een avontuur!!

Anja · 2 oktober 2023 op 12:31

Mooi hè! Hopelijk krijg je nog steeds een poncho uitgereikt…die is wel nodig. 😅

    Kitty · 2 oktober 2023 op 13:11

    Ja hoor Anja, maar het was warm, dus ik had hem niet over mijn hoofd gedaan….. 🤭

Helen · 3 oktober 2023 op 08:52

Watervallen zijn schitterend Kitty maar ik kan me voorstellen dat de entourage eromheen afbreuk doet aan. In ieder geval heb je ze mooi weten te vangen met je camera !

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.