Na de Rockies blijk ik regelmatig wel internet te hebben, dus toch een kleine update.

Gisteren met 2 1/2 uur vertraging vertrokken uit Jasper. Die vertraging liep op tot 4 uur, maar die tijd hebben we vannacht grotendeels ingelopen Toen ik vanuit Vancouver naar Jasper reed, verschoof de klok al 1 uur vooruit naar Mountaintime. Vancouver ligt in de provincie British Columbia, Jasper in Alberta. Sinds vannacht rijden we in Sasketchewan, door de prairie. Nog even en we gaan de grens naar Manitoba over, waar de klok weer een uur vooruit gaat naar Central time. Als we morgen Ontario binnen rijden schuiven we weer een uurtje op. Zo gaat de vakantie ineens wel heel snel…

Sowieso gaat het hard, als ik in Toronto ben, heb ik nog maar anderhalve week. Aan de ene kant is de tijd heel snel gegaan, maar als ik terug kijk op wat ik al gezien en gedaan heb, lijkt het ook veel langer dan 3 weken.

Ik ben vandaag al 2 x uit de restauratie wagen gestuurd…. 😱. Zowel bij het ontbijt als de lunch zaten we met het gezelschap van dat moment zo lekker te kletsen dat we helemaal geen erg hadden in de tijd 😁.

Als je wilt, wordt je sowieso wel bezig gehouden aan boord. Af en toe is er een lezing of een andere activiteit (yoga, bier- of wijnproeverij, bingo). Er liggen ook bordspellen en puzzels. Vooralsnog geniet ik, buiten de maaltijden om van de rust in mijn cabine, met het uitzicht, een leesboek of een puzzelboekje.

Nu ik 3 weken in Canada ben, zijn me natuurlijk de nodige dingen opgevallen die anders zijn dan in ons kikkerlandje en aan de meeste daarvan zou ik zó kunnen wennen!

  • Er wordt niet getoeterd als je langzaam bent in het verkeer of iets onhandigs doet.
  • Automobilisten stoppen altijd voor voetgangers, geen zebrapad voor nodig. Dat doen ze ook als ze er niet eens zeker van zijn dat je over gaat steken of welke kant op.
  • Canadezen komen eigenlijk altijd relaxed over en zijn heel vriendelijk.
  • Canadezen schieten je uit zichzelf te hulp of vragen of je hulp kunt gebruiken.
  • Ze zijn trots op hun land en hun erfgoed

Waar ik niet aan kan wennen:

  • Koffie komt altijd in grote hoeveelheden.en dan vragen ze ook nog of je een “refill” wil. Oh en melk is iets waar je specifiek om moet vragen. Die zit er niet altijd bij. Ik heb al liters zwarte koffie achter m’n kiezen 😁

Twijfelgeval

  • Er zijn hele gebieden zonder internetbereik. Helemaal offline is echt wel eens lekker, maar soms ook onhandig en of ik dat fulltime vol zou houden in het dagelijks leven?
Categorieën: Canada 2023

2 reacties

Tessa · 28 september 2023 op 06:44

En dat is nou precies waarom ik ook zo graag in Canada kom. Je voelt je welkom. Toronto is mijn favoriete stad. Lekker met het trammetje naar Chinatown, winkelen, musea. Wel druk. Als het mooi weer is naar het strandje.
Genieten!!

Désirée · 28 september 2023 op 19:48

Wat een verschil van landschap ook. En zoals je zegt, wat vliegt de tijd.
Dus nog even volop genieten!!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.