Het is nu maandagochtend. Vanmiddag stap ik in The Canadian Train naar Toronto. Een reis van 3 dagen, vrijwel zonder internet. Het wordt dus even stil hier.

Gisteren ben ik naar Maligne Valley geweest. Omdat ik hier in Jasper geen vervoer heb, doe ik veel met tours. Zoals 80% van de toeristen trouwens. Jasper is een klein stadje met heel veel hotels. Iedere ochtend zie je bij de hotels bussen staan van de touroperators, chauffeurs of gidsen met lijstjes namen en gasten die proberen uit te vogelen wat hun bus is.

De tour van gisteren had een gezelschap van 18 mensen, waarvan 2 onder de (naar schatting) 65. Er zou een kleine “hike” in zitten en later kon je kiezen voor een wat grotere hike of een boottocht over Maligne Lake naar Spirit Island. Aangezien ik thuis met een legpuzzel bezig ben met Spirit Island er op, had ik voor de boot gekozen. Achteraf bezien had alleen de andere 65minner voor de hike gekozen, dus ging die niet door.

Onderweg regelmatig een stop bij mooie uitkijkpunten of omdat we elanden zagen. Voor de elanden is het nu broedseizoen, dus de mannen zijn heel gevaarlijk. De kleine “hike” was echt een rondwandelingetje. Toch viel die een aantal deelnemers zwaar. Ik liep regelmatig een stuk voor de groep uit en dan weer terug. Het duurde ook steeds even eer iedereen uit de bus was of weer er in. Nou kan ik natuurlijk heel stoer denken dat ik best wel fit ben, maar feitelijk zat ik gewoon op een bejaardentour… 🤭

Maar goed, dat lage tempo gaf ook lekker de tijd om de mooie natuur te bekijken en fotograferen. Spirit Island was overigens ongeveer een tiende van het formaat dat ik in mijn gedachten had.

Ik zou iedereen die nog twijfelt aan de opwarming van de aarde willen uitnodigen in dit gebied een kijkje te gaan nemen. De gletsjers zijn al ver terug geweken en voorspeld wordt dat ze over 30 a 40 jaar volledig verdwenen zijn. 😥😥 Dit betekent dus dat de kans dat mijn aankomende kleinkind er nog iets van kan zien klein is. Triest!

Als ik weer iets kan plaatsen, ben ik waarschijnlijk in Toronto, 3000 km verderop en een paar uur dichter bij Nederland.

Categorieën: Canada 2023

3 reacties

Helen · 26 september 2023 op 17:51

Die natuur is prachtig Kitty 😍

Tessa · 26 september 2023 op 17:53

Mooi allemaal. Toronto is mijn stad. Geweldig, geniet nog!!

Désirée · 26 september 2023 op 18:34

Wat prachtig weer Kitty. Dat is weer genieten!!! 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.