Gisteravond laat terug van de Star Session, geen puf meer om een blog te schrijven en vandaag niets op de planning, dus tijd zat 😉

Helaas was het gisteravond, in tegenstelling tot de dagen ervoor, bewolkt, dus heb ik weinig sterren kunnen zien, maar de avond was evengoed geslaagd. De sessie begon met uitleg over sterren en sterrenstelsels in een opblaasbare koepel bij het beneden station van de Skytram. Daarna naar boven waar een heerlijk diner werd geserveerd. Ik zat alleen aan een tafeltje en had niet, zoals gewoonlijk als ik alleen naar een restaurant ga, mijn e-reader meegenomen. Verderop zat een Australisch gezelschap van 3 en zij vroegen me bij hun te komen zitten. Altijd leuk om reiservaringen uit te wisselen en elkaar tips te geven.
Vanaf het hotel had ik een taxi gedeeld met een Australisch stel. Zij begonnen hun sessie een kwartier later, maar we konden wel weer samen terug. Was een goed idee van de receptioniste van het hotel.
Na het eten kon je naar believen rondlopen op het vlonderpad rondom het station. Daar stonden de nodige, enorme, telescopen klaar met medewerkers van het Jasper Planetarium. Helaas regende het eerst, waardoor de telescopen afgedekt bleven, maar de medewerkers hadden erg hun best gedaan er toch wat van te maken. Op diverse plaatsen op het pad, stonden vuurschalen en gaven medewerkers met tv-schermen of andere materialen uitleg over de sterren en het Noorderlicht.
Extra jammer was dat de voorspelling was dat het Noorderlicht vanavond met het blote oog te zien zou zijn (5 op de Kp index, voor ingewijden). De wolken zaten ook hierbij in de weg.
Toen het ophield met regenen, werden de telescopen uitgepakt en kon je af en toe een ster of sterrenbeeld zien. Prachtig!

Vandaag niets gepland. Deze dag gebruik ik om de indrukken tot op heden te verwerken, mijn tassen om te pakken, zodat ik bij de treinreis naar Vancouver (vertrek overmorgen) de nodige zaken bij de hand heb.
Mijn huidige hotelsuite heeft een complete keuken, dus straks ook even boodschappen doen om vanavond en morgen weer eens zelf te koken.
Morgen een tour naar Lake Maligne en gisteravond heb ik gehoord dat die heel mooi moet zijn.

Categorieën: Canada 2023

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.