In de afgelopen weken heb ik meerdere mensen gesproken die alleen reisden nadat ze hun partner hadden verloren. Allemaal deelden we hetzelfde gevoel: hadden we dit nog maar kunnen delen. Toen ik vandaag uit de Skytram stapte en de adem me werd benomen door de uitzichten, hield ik het even niet meer droog 💖. Ook verderop bij de twijfel om wel of niet verder te klimmen, was het confronterend. Samen hand in hand waren we misschien nog wel een stukje verder gegaan.

Dat alles neemt niet weg dat vandaag een dag was om nooit te vergeten. Zover je kunt kijken bergketens zien en zicht op de hoogste berg van de Rocky Mountains, Mount Robson, is zo ongelooflijk mooi.

Vanaf het upper station van de skytram op 2300 mtr hoogte, kun je als je wilt verder klimmen naar de top. Ongeveer halverwege (zie rood “cirkeltje”) werd het ijzig en glad. Ik sprak diverse mensen die 1 bocht verder waren gegaan en zeiden dat het echt lastig werd en ze omgedraaid waren. Jos zei ooit tegen mij “je hebt niets te bewijzen”. Dat heb ik goed in mijn achterhoofd gehouden. Omhoog is 1 ding, maar je moet tenslotte ook weer naar beneden. Één man die ik sprak zei “ik wil niet in een helikopter naar beneden”. Helemaal met hem eens, dus lekker lang blijven staan op het punt waar ik gekomen was en de beelden op me in laten werken. Honderd foto’s en filmpjes kunnen niet weergeven wat je ervaart als je daar staat en om je heen kijkt.

Blijkbaar zijn er niet vaak zulke heldere dagen als vandaag in deze tijd van het jaar. Dat maakt het natuurlijk extra mooi. Alle extra kleding die ik mee naar boven had genomen tegen de kou, bleek niet nodig. Het was juist heel warm. Gelukkig had ik me wel goed ingesmeerd met zonnebrandcrème, dat was geen overbodige luxe!

Morgen ga ik weer naar boven, maar dan aan het begin van de avond om boven sterren te kijken en te dineren onder de sterrenhemel. Ik gok zomaar dat het dan een stuk minder warm is 😉

Nu ik dit geschreven heb, moet ik nog een keuze gaan maken uit de foto’s…. Ik wil jullie niet jaloers maken, maar wel enthousiast! Voor wie twijfelt of hij ooit naar Canada zou willen gaan: doen!!!!

Categorieën: Canada 2023

9 reacties

Helen · 23 september 2023 op 07:17

Hoi Kitty, goed dat de tranen kwamen. Respect voor je dat je deze reis alleen onderneemt en natuurlijk dat Theo voortdurend bij je is en met je meereist !
De natuur is overweldigend dat alleen al brengt emoties mee. Dus reis maar lekker samen 💕verder en geniet van elk moment, warme groet Helen

    Kitty van Velthuijsen · 23 september 2023 op 14:16

    😘

Tessa · 23 september 2023 op 08:01

Oh Kitty wat mooi weer en wat zou Theo hier ook van genoten hebben. Inderdaad je hebt niets te bewijzen maar wel te genieten. Een lach en een traan horen er denk ik bij en moet je ook toelaten. Wat een reis. Ik geniet van je blog en foto’s. Have fun

    Kitty van Velthuijsen · 23 september 2023 op 14:16

    😘

piet · 23 september 2023 op 11:58

mooie foto’s! slim dat je je niet op glad ijs hebt begeven!

Anja · 23 september 2023 op 17:59

Lieve Kitty, kan me helemaal indenken dat de tranen opborrelen. Zó veel indrukken, zó overweldigend. Als iets je zo raakt is het zo mooi dat de tranen ook de ruimte krijgen! 😘

Désirée · 23 september 2023 op 19:48

Zo lief!! Theo zit in je hart en is er daarom altijd bij. Begrijp zo dat je hem op zulke momenten extra mist. Wat zou hij trots op je zijn dat je dit allemaal in je uppie doet. ❤️
Ook wij zijn trots op je Kitty. Ga nog genieten van al het moois wat nog komen gaat.
Wat een prachtige foto’s weer. GEWELDIG!! 😘

    Esther · 27 september 2023 op 12:31

    Lieve lieve Kitty. Ik sluit me helemaal aan bij de reacties van de anderen. Je bent een topper en hoeft niks te bewijzen. Theo reist met je mee en wij ook, dankzij je leuke blogs. Geniet nog lekker van je verdere reis!

Miranda · 24 september 2023 op 09:31

Ik snap de tranen! Zeker omdat je weet dat theo hier ook enorm van zou hebben genoten! Ik heb zoveel bewondering voor jou keuze deze reis alleen te maken! En snap ook steeds meer waarom dat de beste keuze is! Theo zou zo trots zijn op zijn meisje! En dat ben ik ook, op mijn grote zus!!
Wat een indrukwekkende en mooie foto ‘s!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.