Na ruim een week zelf rondgereden te hebben, is gereden worden (met héél veel anderen tegelijk) ook wel even lekker hoor.
Ik dacht gisteren heel vroeg op het station te zijn, maar er bleek zelfs al een rij te staan. Er was een incheckprocedure en een uur voor vertrek begon het boarden al. The Canadian Train is dan ook ellenlang en kan heel wat mensen herbergen.
Ik had een eigen cabin. Piepklein hoor, maar van alles voorzien: een bankje, opbergruimte, wastafeltje, toilet en een bed. Dat bed trek je naar beneden, waarna de bank en het toilet bedekt zijn en de cabine volledig gevuld.
De trein is voorzien van een aantal panoramawagons en restauratiewagens. Je wordt behoorlijk in de watten gelegd. Kort na vertrek kregen we champagne, de maaltijden zijn erg lekker en het personeel heel vriendelijk en behulpzaam.
Ze vullen uiteraard de tafels tijdens de maaltijden, dus zat ik steeds in een ander gezelschap aan tafel. Bijzondere ontmoetingen en gesprekken, dat geeft weer een heel andere dimensie aan reizen. Heerlijk!
Belangrijkste zijn de natuurlijk de prachtige uitzichten onderweg en die waren er genoeg. Ik heb al zoveel moois gezien in deze ene dag, ben heel benieuwd naar de 3 dagen van Jasper naar Toronto volgende week!
We kwamen met een aantal uren vertraging in Jasper aan. Dat kwam vooral doordat er vaak maar 1 spoor is en de trein dan op een stuk met 2 sporen moest wachten tot een tegenligger voorbij was. Goederentreinen krijgen voorrang en geloof me dat duurt even want die zijn tussen de 1 en 2 kilometer lang!!
Als gasten van het (veruit grootste) middelste gedeelte van de trein mochten we overal lopen, maar níet in de economy class voorin, waar mensen alleen een stoel tot hun beschikking hebben en tot na Jasper ook niet in de meest luxe klasse achterin. De New Yorkse Sybil en ik hebben er erg om moeten lachen.

Aangekomen in het hotel eindelijk maar eens een was gedaan, dat was zo langzamerhand wel nodig.

Tegen mijn gewoonte in had ik voor deze week in Jasper al de nodige tours geboekt, vanwege de voorspelde drukte. Één ervan heb ik vandaag helaas moeten cancellen. Het is een 11 uur durende een toer die eindigt in Lake Louise na onderweg hele bijzondere locaties zoals een gletsjer te hebben aangedaan. Bij het boeken, in mei, had ik al gevraagd of ik op één of andere manier ’s avonds nog wel terug kon naar Jasper. Gisteren kreeg ik bericht dat dat via hun organisatie niet mogelijk was. Vandaag, onder meer met behulp van de receptioniste van het hotel, alle alternatieven bekeken. Helaas geen reële optie te vinden. Beste zou nog een taxi zijn, kosten $ 660 (zo’n 475 euro), dat is me toch écht te gortig voor een taxiritje 😉
Ik buig me over alternatieven, maar zonder eigen vervoer is dat nog best lastig in deze contreien. Ik ben niet zielig hoor, er staat al genoeg moois op de planning 😉
Voor morgen wordt nog een regenachtige dag voorspeld, daarna klaart het op, maar het zal wel koud worden, zeker in de hoger gelegen gebieden.

Categorieën: Canada 2023

2 reacties

Tessa · 20 september 2023 op 06:42

Wauw Kitty
Dit is toch wel een hele bijzondere ervaring. Heel jammer dat je trip niet door kon gaan maar wat je zelf zegt er komt nog genoeg moois aan.

Mieke · 20 september 2023 op 15:43

Wow, wat n belevenissen! En wat n prachtige foto’s!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.