Gisteren bedacht dat we vandaag héél vroeg op zouden staan om de zonsopgang te zien en fotograferen. Ik had vannacht niet best geslapen en hield het vanochtend voor gezien “Ik zie de foto’s wel”. Theo ging welgemoed op pad. Helaas… Het was bewolkt, het bleef bewolkt en ging zelfs even regenen.

Het oudste gedeelte van Flores ligt op een eilandje midden in het meer van Petén Itzá. Omdat wij al gelezen hadden dat op het eilandje veel discotheken e.d. zijn waar tot in de kleine uurtjes gefeest wordt, hebben wij gekozen voor een hotel op het vasteland, aan het meer en vlak bij de enige brug die het eilandje verbindt met het vasteland.
Goede keuze. We kunnen het eiland zien en soms horen, maar zonder ons bed uit te stuiteren.
Vandaag het eiland doorkruist. Koffie gedronken bij Cool Beans, een Caribisch aandoend café aan het water met een amusante aankleding en heerlijke koffie. In het meer vond een zwemwedstrijd plaats, waar we met bewondering naar hebben gekeken.
Shuttle tickets voor morgen opgehaald en toen was het tijd voor een belangrijke activiteit!

Voor ons vertrek uit Nederland hadden we een afspraak gemaakt. Theo zou zijn scheerspullen thuislaten en zien hoe dit na een maand uitpakt. Over het vervolg van de deal liepen onze versies wat uiteen. Theo’s versie: daarna zien of de baard met het nodige onderhoud kan blijven. Kitty’s versie: bij thuiskomst gaat hij er af!
Theo heeft regelmatig een foto van de stand van zaken gemaakt. Gisteren keek hij me ineens aan en zei vol overtuiging “Ik ben er klaar mee, morgen gaat hij er af!” Ik heb niet geprotesteerd 😇.

Before

Vandaag dus op zoek naar een barbier, die je hier op veel plekken in kleine hokjes met 1 stoel ziet.
De jongeman keek wel even vreemd op toen Theo op zijn hoofd wees en zei “daar 2 mm” en vervolgens op zijn kin “daar 0 mm”. Nog verbaasder toen ik foto’s ging maken, voor, tijdens en na. Hij vond het allemaal best. We kletsten wat en hij vroeg op enig moment of Theo mijn man was. “Hij spreekt niet zo goed Spaans als jij hè?!” (Dat van mij stelt ook niet zoveel voor hoor). Ik beaamde het en samen moesten we lachen. Theo kon, met de tondeuse die rond zijn hoofd zoemde, niet veel commentaar leveren 😅.
Hoe dan ook, beiden heel blij met het resultaat. Lekker fris koppie weer. De angst dat er onder de baard wat witte stukken huid uit zouden komen, bleek ongegrond.

After!

Verder vandaag ook nog lekker wat gezwommen en geluierd. Morgen gaan we door naar Rio Dulce. De laatste bestemming voor we naar Guatemala City reizen voor de terugvlucht.
Vanuit Rio Dulce gaan we ook nog wat uitstapjes maken en de laatste dag gebruiken om terug te lezen en kijken op de afgelopen 4 weken.

Categorieën: Guatemala 2020

4 reacties

Rob · 23 februari 2020 op 09:20

Wéér een mooi verhaal, jammer van de baard 🤣

Jolanda · 23 februari 2020 op 18:45

Nou dat is wel beter hoor zo n fris koppie weer , en wat een mooie foto s weer
Jammer dat de tijd zo vlug gaat, ik lees het altijd met plezier.
Groetjes jolanda

Ely · 23 februari 2020 op 18:47

Mooi, nu herken ik mijn schone zoon weer!!!

Desiree · 24 februari 2020 op 08:27

Jammer dat ik geen inspraak heb over die baard. Ik had hem laten staan. Maar ja, Kitty moet er de komende weken nog tegenaan kijken . Snap dat hij naar je luistert. Maar ik vond het hem zeker niet misstaan. Weer een mooi verhaal met prachtige foto’s. Het gaat wel heel erg snel hoor. Geniet er samen nog van. En blijf deze mooie foto’s sturen en vooral ook de prachtige verhalen. groetjes weer! Liefs Désirée

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.