17-2 foto’s volgen…

Vandaag in Coban aangekomen. Bewust gekozen voor een hotel buiten de stad, met groen en stilte. We blijven hier 3 nachten en willen wat uitstapjes maken, maar ook een dag relaxen voor we verder gaan.
Goede keuze! Mooi, nieuw hotel met een ruime kamer en badkamer. Bijzonder is wel dat ze geen restaurant o.i.d. hebben. Ontbijt is wel inbegrepen, dus morgenochtend worden we met een auto naar een restaurant in het centrum gebracht voor het ontbijt 😆.

Na aankomst eigenlijk meteen een taxi besteld die ons naar Biotopo Quetzal heeft gebracht. Dit park is in 1976 opgericht ter bescherming van de nationale vogel, de Quetzal, en voor studiedoeleinden voor de universiteit.
Het is een nevelwoud waarin men de natuur zijn gang laat gaan, bomen, varens, watervallen en diverse vogels en kleine diertjes. De fauna heeft zich niet aan ons vertoond helaas, maar dat maakte de wandeling niet minder mooi.
Al het prachtige groen, waar de zon doorheen kwam, de rust, stilte en het kabbelende water waren heerlijk.

Enige “wanklank” was de chauffeur die bedacht had dat hij ons op de wandeling moest vergezellen. Awkward! Hij sprak geen woord Engels en ons Spaans is niet goed genoeg om op subtiele wijze duidelijk te maken dat hij niet mee hoefde. Je wil zo’n man ook niet voor het hoofd stoten, hij moest ons uiteindelijk ook weer terug brengen..

Categorieën: Guatemala 2020

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.