Blijkbaar toch een ietsiepietsie last van jetlag aangezien we om 22.00 uur op bed lagen en midden in de nacht klaar wakker waren. Toch wel lekker geslapen. De regen op het dak hielp daar vast bij ;-).

Vanochtend begonnen met een tocht door de Gloeiwormengrot. We zijn er gedeeltelijk doorheen gewandeld en gedeeltelijk met een boot doorheen gevaren. Een prachtig gezicht. Het lijkt net of je naar een dicht bezaaide sterrenhemel kijkt, terwijl het toch echt wormpjes zijn die zich in hun nestjes aan de rotswanden hebben vastgezet. Over wonderen der natuur gesproken. Helaas kunnen we jullie geen foto’s laten zien, omdat er in de grot niet gefotografeerd mocht worden. Jullie zullen dus maar van ons aan moeten nemen dat het een bijzondere ervaring was.

Bij de Waitomo grot begon ook de Waitomo Bush Walk. Anders dan de naam doet vermoeden, loopt deze tocht wel gedeeltelijk door een jungle-achtig gebied, maar ook gedeeltelijk door weilanden met rotspartijen en dartelende koeien. Intussen was het prachtig, zonnig weer geworden, dus bepaald geen straf om ook in het open veld te lopen. Bij weilanden stel je je misschien een vlakke wandeling voor, maar in het heuvelachtige Nieuw-Zeeland: no such thing. Omhoog en naar beneden klauteren dus en af en toe over de afrastering heen klimmen middels ingenieus geplaatste treetjes. Leek ons ook een leuk opwarmrondje voor de grote wandeling die we dinsdag willen gaan maken.
De wandeling eindigde waar hij begon: op een parkeerplaats. Er was echter een “maar”…. Dit was niet dezelfde parkeerplaats als waar we begonnen waren . Niet getreurd, Google Maps er bij en langs de weg terug naar het startpunt gelopen. Wandeling was een uurtje, terug naar beginpunt 3 kwartier…. Weer een lesje geleerd, niet zomaar er vanuit gaan dat wat wij logisch vinden ook voor anderen logisch is.

Daarna op naar de volgende bestemming: Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw Zeeland. De eerste kennismaking vanaf een uitkijkpunt was alvast adembenemend en bood ook al zicht op Mt Tongariro, waar we overmorgen gaan wandelen.
Morgen meer over het meer…..

Categorieën: Nieuw Zeeland 2015