Zoals aangekondigd, hebben we vandaag vooral gereisd. Eerst van Samosir met de veerpont terug naar het vaste land van Sumatra. Nou ja, veerpont….. een roestige schuit waaraan alles gammel was en stonk en die in slakkengang overstak ;-). Gelukkig was een groepje muzikanten de boel aan het opvrolijken!
Daarna nog zo’n 5 uur met de auto. Surya zei nog weemoedig “tomorrow I don’t look you…”, maar aan zijn snelheid te merken wilde hij toch wel graag terug naar vrouw en dochters.
Het Grand Aston Cityhall hotel is deels gevestigd in een voormalig Nederlands gebouw uit de koloniale tijd (zoals veel gebouwen in deze straat) en fungeerde ooit als gemeentehuis. Nu dient dat gebouw als lobby van het hotel, dat daarnaast 3 torens heeft. Onze kamer bevindt zich op de 10e etage van toren 3. We gingen voor luxe en die hebben we hier ook! Morgen gaan we hier in de buurt nog wat shoppen en rond kijken, waarschijnlijk een duik nemen in het mooie zwembad en daarna terug lezen en foto’s kijken.
Vanavond tijdens een heerlijk diner al een en ander geëvalueerd (;-)) : Een reis die we niet hadden willen missen, Indonesiers zijn gastvrij, trots op hun land, niet veeleisend, aardig en open en kunnen niet autorijden. Het land heeft zoveel natuurlijke rijkdommen en zoveel te bieden dat het eigenlijk onbegrijpelijk is dat het een ontwikkelingsland is. Niet nodig! Wij hebben de afgelopen 4 weken ons best gedaan de economie een impuls te geven;-)
Op de foto ons uitzicht vanaf de 10e verdieping over Medan.

Categorieën: Indonesië 2012

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.