We zijn de dag begonnen in het Batak museum waar traditionele Batak dansen opgevoerd werden. Na de Kecak opvoering op Bali waren onze verwachtingen hoog gespannen. Te hoog, bleek later. De Bataks hebben 11 dansen laten zien, waarvan we een een beschrijving hadden zodat we wisten wat er uitgebeeld werd. Al snel werd ons duidelijk dat de muziek van de Bataks uit 1 ritme bestaat en daar ongeveer 4 verschillende, minimale, bewegingen van de dansers bij passen. Tja……..
Daarna bezochten we de Stone Chairs. In deze kring van stenen stoelen werd vroeger door de koningen en een rechter geoordeeld over een crimineel. Na veroordeling werd hij nog een week vestgemest. Vervolgens werd de veroordeelde gemarteld tot hij bloedde en werden de wonden gevuld met citroen, zout, knoflook en kruiden. Daarna tjak…. het hoofd er af (zie foto) en……. in stukken snijden en opeten.
De rest van de dag hebben we Suriya vrij gegeven. We hebben fietsen gehuurd en zijn een paar uur gaan fietsen. Best wel stoer, constant stijgen en dalen bij een temperatuur van 30 a 35 graden.
Daarna tijd voor een duik in het meer, dat heel koud was, dus genoeg verkoeling bracht.
Vanavond bij een tentje verderop pizza gegeten. Bijzonder etentje. Restaurant aan de woonkamer vast, waar de kinderen tv kijken. Moeder kookt en vader speelt gitaar en zingt. En nog lekkere pizza ook ;-).
Morgen reizen we het grootste deel van de dag naar Medan, waar we anderhalve dag in een superdeluxe hotel gaan verblijven. Tijd die we gaan gebruiken om samen terug te kijken op de afgelopen 3 1/2 week, uit te rusten en ons voor te bereiden op afscheid van Indonesie en de thuisreis.

Categorieën: Indonesië 2012