Gisteren schreven we dat de stroom was uitgevallen, maar dat hadden we verkeerd begrepen. Er is geen stroom in Tangkahan, ’s avonds gaat de generator aan. Als die uit gaat, zie je letterlijk geen hand voor ogen. Donkerte zoals we die in Nederland niet kennen. We lagen net kwartiertje in bed, sprong er een kat naar binnen. Gauw weggejaagd en luiken dichtgedaan. Maar….. boven de ramen zitten ventilatiegaten, zonder hor oid. Met als gevolg dat we het grootste deel van de nacht (zeer ongewenst) bezoek hadden van een RAT….. Wegjagen met geluiden en het licht van het tablet lukt soms. De ventilatiegaten dicht duwen met gordijntjes en handdoeken hielp ook even, maar hij vond toch steeds een kier. Het zal jullie niet verbazen dat we geen oog dicht hebben gedaan en vanmorgen bij het eerste licht buiten stonden. Onze eerste nacht in de jungle is een ervaring die we best hadden willen missen.
We gingen kijken hoe de olifanten in de rivier gingen baden, voor ze met ons op pad zouden gaan. Tot onze verbazing en vreugde mochten we mee helpen ze te wassen. Theo heeft de foto’s gemaakt, Kitty de rivier in. Wat een machtige en lieve dieren! Een heeft Kitty gekust met zijn slurf, zo lief!!! Daarna een tocht van een uur gemaakt door de jungle en de rivier. Samen op 1 olifant. Hele mooie ervaring, die we zeker niet hadden willen missen. Zelfs niet de momenten dat de genomen helling wel erg steil was en we het gevoel hadden er af te glijden.
Daarna, niet bepaald vol goede moed, op weg naar Bukit Lawang voor een tweede dag in de jungle. Aangezien de organisatie beide hotelsals zeer eenvoudig heeft bestempeld, houden we ons hart vast en bedenken al alternatieven als in de auto slapen…. Bij Ecolodge aangekomen blijken receptie en entree een aangename verrassing. Op naar de kamer: wow! Bamboe inrichting door lokale bevolking gemaakt, overal horren, schoon bed en de badkamer…. hihi die is buiten, maar zeer leuk ingericht en schoon. Douchen doe je door een handemmertje onder een bamboestok te houden en met alleen koud water, maar dat vinden we helemaal niet erg. Op de muur (ja tis wel buiten, maar wel prive hoor!) kunnen wel eens apen zitten. Zou weer een bijzonderec ervaring er bij zijn ;-);-).Verder heeft het hotel veel info over de natuur van Sumatra.
Intussen de gids gesproken. Morgen om 08.00 uur wandelen we met hem de jungle in om apen te gaan zien. Hij biedt een alternatieve route aan. De route naar het feeding platform eindigt in 350 treden van een halve meter hoog (net zoals bijna alle trapprn hier in Indonesie keionhandig voor kleine mensjes zoals Kitty en daar zijn er hier zoveel van…..)? De alternatieve route heeft kleine treden en als we geluk hebben meerdere soorten apen. Morgen meer, nu tijd voor een boek en een dutje…

Categorieën: Indonesië 2012