Vanochtend eerst onze trip voor de komende 6 dagen geregeld: we gaan olifanten wassen en berijden, een jungle trek doen naar de orang oetans en de batak cultuur bekijken op Samosir eiland in het Toba meer.Morgenochtend nog maar even lekker lang warm douchen want de 2 dagen daarna hebbe we alleen koude douches…
Vanmiddag hebben we het centrum van Medan bezocht: het “paleis” en de moskee. Van het paleis bleken we alleen de entreehal te kunnn bezichtigen, niet erg bijzonder. Bij het naar buiten gaan spraken 2 universitaire studentes ons aan en vroegen of ze Engels met ons mochten oefenen. Het ontaardde ineen leuk gesprek, heeeeel veel keren op de foto en het uitwisselen van FB adressen. Alles onder veel gegiechel en niet zo heel best Engels. Ze wilden ons nog wel wat verder rond leiden dus we hebben een soort tuincentrum en de openbare bibliotheek gezien ;-).
Op naar de daarachter gelegen (bijzonder grote)moskee. Een Nedrlands sprekende gids leidde ons rond en vertelde vol trots over de gebruiken van de Islam. Uiteraard zonder schoenen naar binnen, Theo in een sarong, Kitty met hoofddoek (wil je niet zien!). Toen we buiten kwamn stond er een complete schoolklas die oodracht had Engels met iemand te spreken en veel vragen op ons af vuurden. Alle 15 wilden ze vervolgens ook met ons op de foto, een hand geven en zich voorstellen ;-). Kitty had al snel door dat ze allemaal hetzelfde vragenlijstje hadden en heeff voorgesteld eea te combineren….. 😉 ;-).
Daarna vonden we het wel weer mooi, genoeg stad, genoeg mensen. Lekke gaan zwemmen bij het hotel. We proberen met een Indonesisch simkaartje de komende dagen toch online te komen, als dat niet lukt vragen we om jullie geduld voor olifanten en apen foto’s en verhalen…..

Categorieën: Indonesië 2012