Vandaag eerste echte dag in Jakarta. We hebben een bezoek gebracht aan Taman Mini Indonesia Indah (mini park mooi Indonesie). Anders dan de naam doet vermoeden, is daar niets mini aan. Tien tuinen, vele huizen op ware grootte uit alle delen va Indonesie en 10 musea. We hebben niet alles gezien:-). Een dagje cultuur dus! Veel mooi houtsnijwerk gezien. Oo de foto het Museum Indonesia.
Ook wat cultuur gebracht… we werden door velen vreemd bekeken omdat wij het park door wandelden. Alle anderen deden dat per treintje, bus, brommer of auto. Na uren wandelen bij dik 30plus begrepen we dat wel een beetje.
De titel survival heeft hiermee niks te maken, trouwens. Die slaat op 3 taxiritten dwars door Jakarta. Met name voor het hart van een rij-instructeur bijzonder slecht!! Als je op de snelweg een afrit voorbij rijdt, gooi je je stuur naar links (ze rijden links he!) en schuift 3 banen op. Vervolgens gooi je hemin zijn achteruit en rijdt terug tot de afslag. Pffff… Een volgende chauffeur krijgt een kleine aanrijding. Zet auto aan de kant, de aangereden chauffeur is erg boos en rukt de sleutel uit het slot. En wij maar hopen dat hij ons er niet ook uit sleurt. Tja… dat geruzie kost tijd en geld, dus of wij maar evenuit willen stappen en het afgesproken tarief dubbel betalen, het was toch p.p.?! Dat eerste hebbenwe gedaan, het tweede niet :-). Met andere taxi naar station om treinkaartje naar Yogjakarta voor woensdag te kopen. Blijkt dat je op 2 rijstroken best met 3 naast elkaar kunt rijden en bij ernstige drukte ook met 4. Natuuurlijk kunnen daar dan met gemak nog honderden brommers tussendoor! Geen wonder dat je een voetganger net handkar over het hoofd ziet totdat je passagier roept:Kijk uit!! Het Indonesische idee van veiligheid voor kinderen: zet ze een mondkapje op tegen uitlaatgassen en bacterien, die konen ze nl veelvuldig tegen als ze , anderhalf jaar oud, tussen papa en mama op de brommer staan :-). Toeteren doen alle verkeersdeelnemers daar op reageren doet niemand, denken wij…..

Categorieën: Indonesië 2012